להאזנה לתחנת הרדיו Like-My_Radio בשידור חי: http://www.like-my-radio.co.il/ – ימי ראשון, 14:00 – 16:00
הרעיון לתכנית הגיע בזכות חיי היום יום, העבודה עם הלקוחות ושיחות עם קולגות וחברים למקצוע כשרגשות האשמה תמיד מלוות את העסק:
– לא עשיתי מספיק – לא היה זמן לשיווק – המשפחה נפגעת מהשעות הארוכות ועוד ועוד,..
אמנם הנושא לא פופולרי כמו שיווק אבל הוא בהחלט משפיע על התנהלות והתקדמות העסק.
זה הפרסום שיצא לקראת התכנית:
המטרה הייתה להקדיש תכנית שלמה שתדבר על איך להתמודד ואיך לבדוק בעצמינו האם באמת רגשות האשמה רלוונטים או אולי מוגזמים. מה ההבדל בין לוותר לעצמינו ולוותר על עצמינו וכיצד ניתן לנהל את זה. הכנתי את השאלות הבאות שרק מקריאה וניסיון לענות עליהן, יורדים המון אסימונים, אם לקחתם אפילו רק דבר אחד מהתכנית, זו התחלה נפלאה!
איפה האשמה מתחילה, שאלות שחשוב לשאול את עצמנו:
– האם אני לוקח יותר מדי על עצמי?
– האם אני באמת מתאמץ להשיג את מה שאני רוצה?
– האם כדאי שאמשיך לעשות את כל המטלות לבד?
– האם אני יעיל?
– האם אני גובה מספיק כסף עבור השירות שלי?
– האם חלוקת התפקידים בעסק נכונה?
– האם מי שנמצא בעסק תורם את המקסימום עבורו?
בדיקה קצרה וחשובה – מתי הייתה הפעם האחרונה שעצרתם לחשוב על כל מה שכולל העסק, איך הוא מתנהל ואיפה אפשר לשפר.
מוזמנים להאזין לתכנית בקישור: http://bit.ly/1sdw172
במהלך השעה הראשונה עלו לשידור גיורא ועודד מ- LOCALYOO – פלטפורמה נפלאה להכיר אטרקציות מיוחדות בזכות סיורים וטיפים ממקומיים, הם הסבירו על הסטארטאפ שלהם וכיצד כל אחד בעולם בערים הגדולות, יכול להפוך למומחה מקומי.
לעוד פרטים על LOCALYOO :
האתר: http://www.localyoo.com/
דף הפייסבוק: https://www.facebook.com/localyoo
מוזמנים להאזין לתכנית בקישור: http://bit.ly/1sdw172
לקראת השעה השנייה הצטרף הפסיכוטרפיסט אלון חקאק כדי לדבר יותר לעומק על רגשות אשם, וויתור וסליחה עצמית, הנה סיכום קצר של אלון וכמה הכוונות בנושא:
רגשות אשם שנמשכים פרק זמן קצר, ובעקבות מקרים בודדים הם נורמטיביים ולגיטימיים ואפילו ישנן סיטואציות בהן הם הכרחיים ומהווים חלק בלתי נפרד כמו הורות. אך כאשר רגשות האשם נמשכים פרק זמן ארוך מדי או באים לעיתים תכופות אז הם יכולים להפריע לנו בחיי היומיום.
המקור לתחושות אשמה הם:
משבר נפשי – כאשר אנו במשבר נפשי כגון דיכאון, חרדה, פרידה, גירושים, מוות של אדם קרוב – כל הרגשות מתעצמים כך גם רגשות האשמה.
פחד מכישלון – כישלון זה בעצם סכנה מלהרגיש רגשות קשים כמו אכזבה, עצב וכאב לכן אנו נמנעים מעשיה שיכולה להביא עלינו כישלון. אך כאשר אנו נמנעים מעשייה, אי אפשר להימנע מרגשות אשמה על כך.
אי לקיחת אחריות על מעשינו – רגשות אשם לעיתים הם "הצדקה" לחוסר עשייה ולקיחת אחריות, אנו כל כך עסוקים ברגשות האשמה שאנו לא מוכנים לקחת אחריות על הטעויות שעשינו וללמוד מהם.
איך ניתן להעלים /להפחית רגשות אשמה:
1. כאשר מופיעים רגשות אשמה, יש לשים לב באילו תחומים הם מגיעים. לרוב נגלה שאנו דוחים דברים ונמנעים ממה שקשה לנו. לא סתם הם נדחים או שאנו מוצאים את עצמינו עושים דברים אחרים במקומם. עימות עם מה שקשה לנו איתו, יביא אותנו לעשייה.
2. יש לשים לנו מטרות / ציפיות רציונאליים. למשל אם התחלתם דיאטה ואתם מצפים תוך שבוע להוריד 5 קילו, תתאכזבו מהר מאוד מפני שזו ציפייה לא רציונאלית. או אם פתחתם עסק, ותצפו שכבר בחודשים הראשונים העסק ישגשג – גם צפויות לכם אכזבות ואז יגיעו גם רגשות האשמה.
3. כאשר קובעים מטרה כדאי להתחיל בקטן, במשהו שאתם טובים בו ולאט לאט להעלות את הרף. כי הצלחה מולידה מוטיבציה שמביאה לעשייה.
4. נשים טובות בהכל, ורגילות לעשות כמה דברים יחד – כמו, קריירה, אימהות, בעל, משפחה וכו'. ניתן להיות טובות בהכל אבל חשוב לא לעשות הכל יחד. כלומר, לקבוע לעצמך – כשאת בעבודה להיות רק בעבודה (להוציא כמובן מקרים דחופים בהחלט). כשאת בבית עם המשפחה, להיות רק איתה, ללא עיסוק בעבודה. כך תתני את כולך במקום אחד, גם זה יהיה יעיל יותר, וגם רגשות האשמה יופחתו משמעותית.
5. חשוב לקחת הפסקות לפעמים, לצאת לנופש בשביל הנפש. להטעין מצברים, לצחוק, לאהוב ולהרגיש.
לסיכום, רגשות אשמה טבועים בנו, הם חשובים להמשך הישרדותנו בחיים. אך רגשות אשמה ממושכים יוצרים מעין גלגל שמזין את עצמו, ככל שנרגיש אותם זמן ממשוך יותר, כך הם ישפיעו יותר על כל פן בחיינו, ונמנע מעשייה. בהמשך זה ישפיע על דימוי העצמי שלנו, ולעיתים אף יהפוך לדפוס התנהגות.
לאתר של אלון: http://www.alonhakak.com/
לדף הפייסבוק של אלון: https://www.facebook.com/alonhakakpsy
מוזמנים להאזין לתכנית בקישור: http://bit.ly/1sdw172
ואי אפשר בלי, תמונה עם אלון באולפן:
מוזמנים להצטרף בכל יום ראשון, בין 14:00 – 16:00 התכנית מדברים עסקים, מחכה לכם, כנרת
ליצירת קשר:
טלפון: 03-6295112 – אימייל: office@kineretbdc.com – אתר: www.kineretbdc.com
להאזנה לתחנת הרדיו Like-My_Radio בשידור חי: http://www.like-my-radio.co.il/ – ימי ראשון, 14:00 – 16:00